joi, august 11

Fantoma

Franturi de cuvinte intiparite intr`un colt intunecat al mintii,bubuituri aspre in pieptul ei firav. Ramasite de scrum ,ramase din sentimentul ars..Pasea usor,cu atata gratie. Trupul ei micut abia atingea pardoseala scrijelita cu un varf de cutit.Ce scria? nimic descifrabil,inteligibil..doar un amalgam de zgarieturi facute in noptile lungi,in care doar lumina lunii si durerea strabateau camera.In rest intuneric.
Cauta ceva,insa era atat de confuza incat nu stia ce.
Se invartea prin camera goala,ca un titirez..Refuza sa`si stabileasca o directie,o tinta..pur si simplu se invartea in cercuri minuscule.
Era bantuita de teama,de neliniste..La cel mai mic zgomot ciulea urechile,si inima i se strangea in pieptul micut.Oare de ce atata teama?
Simtea ca se apropie ceva,si s`a ghemuit in patul subred,ascunzandu`si trupul in patura imbaxita de amintiri.Astepta ca si cum ar stii ca ziua de maine nu`i va mai apartine..Ca nu va mai vedea soarele strabatand draperiile.
Cateva bubuituri puternice,stateau sa sparga usa.A inghetat de frica.Abia ca`si mai aducea aminte sa respire. O silueta supla,inalta a sfasiat intunericul..Era el,cel care o chinuise atatia ani fara pic de mila sau remuscare.A ramas incremenita ca o stana de piatra.Sufletul tipa in interiorul ei,dorind sa strige dupa ajutor,insa cuprinsa de spasmele fricii,nu putea decat sa stea cu ochii atintiti asupra lui si sa astepte. Fara pic de mila el a scos ceva din buzunar..A scos sentimentele frumoase pe care ea i le daruise odinioara,si le`a izbit de pardoseala..Ii placea s`o vada suferind,se hranea cu durerea ei pana cand a lasat`o fara pic de vlaga.
A intors spatele si`a plecat,calcand in picioare corpul ei fraged,lasand`o acolo,intinsa pe parchetul prafuit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu