vineri, august 12

Minciuna


O picatura de sange siroia agale pe bratul fraged si vatamat.Curgea atat de lin si limpede,incat aveai impresia ca va dura o vesnicie ,pana cand va ajunge in varful degetelor.Dar ce mai insemna acum o vesnicie? oricum in cateva secunde ultima farama de vlaga,va disparea fara preget,lasand in urma o bucata de carne neinsufletita.
Pentru ea viata nu insemnase nimic ,niciodata,cu atat mai putin acum,cand astepta la granita dintre cele doua lumi.Nu ii daduse niciodata sens vietii,culoarea nu se regasea in traiul ei,supravietuia intr`o negura tixita de suferinta,care se asternea ca o pacla din ce in ce mai deasa,cu fiecare zi care trecea.
Sentimentele de durere ajungeau pana in culmile extazului in acea clipa,si tot ce putea sa intrezareasca in fata ochilor,era un vid,care isi intindea bratele lungi,si inconvoiate inspre trupul ei sfartecat!
Ce i se intamplase bietei fapturi? Oare ce lucru meschin a reusit s`o tortureze atat de tare,incat refuza sa isi revina din agonie? De ce prefera sa zaca intinsa ca o carpa pe covorul imbibat de sange? Ar fi putut face ceva..s`ar fi putut salva.In schimb prefera sa ramana tintuita acolo,cu ochii larg deschisi,si cu o expresie meschina in coltul buzelor.Parea ca se bucura de ceea ce i se intampla.Se simtea satisfacuta,in timp ce fiorul rece al mortii,ii strabatea trupul.
De la ce au pornit toate astea? Simplu..de la un lucru banal,pe care ea il considera ireversibil,si impardonabil: de la o MINCIUNA!
O minciuna care i`a ars sufletul pe rug,o minciuna care a luat nastere pe trupul lui si al unei fete,si s`a scurs pe buzele ei,infiltrandu`i`se in sange,si distrugand`o!
Oare nu putea sa uite pur si simplu,si sa mearga mai departe fara el? Se pare ca nu..Prefera sa zaca acolo intinsa,fara a schita nici un gest.Dadea impresia ca asteapta momentul oportun,pentru a`si alunga din trup ultima suflare.Si cand luna si`a intins mrejele prin draperiile tesute cu fir de suferinta,a inchis ochii,si s`a stins.Tot ce`a lasat in urma a fost un simplu bilet,manjit de sange,pe care se descifrau cateva cuvinte,scrise anapoda : "Ce`a avut ea si eu nu? "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu